Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Ensimmäinen printti tuotteeksi

Printin suunnittelu

Eka tehtävä täällä designtekstiilin opinnoissa oli tehdä raportti eli jatkuva printti photoshop- ja illustrator ohjelmien avulla, tulostaa se tekstiilitulostimella ja ommella kangaskassiksi tai osaksi sitä. Kuvan sai piirtää käsin itse, tietokoneen avulla, tai vaikka skannata valokuvasta. Kaapo-gekkoni toimi innoittajana. Usein tulee stressattua liikaa ja voisin ottaa oppia rennosta Kaaposta 😊

Hahmottelin Kaapon lyijykynällä, kuva skannattiin koneelle ja sitä hieman siistittiin photoshopin avulla. Halusin kyllä piirrosjäljen jäävän näkyviin. Teksti ”Calm down your mind and smile” kuvastaa Kaapon elämänasennetta. Jostain tuli mieleen Ricky Martinin biisi Living la vida loca ja siitä syntyi Living la vida gekkko -lausahdus😁 vielä gekon kuvan yhteyteen.

Raportin luomista printistä

Seuraavaksi oli aika alkaa suunnitella kuvasta raporttia illustrator-ohjelman avulla. Photoshopista siirsin kuvan illustratoriin 16cmx16cm pohjalle,art boardille. Tässä vaiheessa kirjoitin kuvan yhteyteen Living la vida gekko ja aloin pohtia montako gekkoa ja missä järjestyksessä tuolla alueella o,n ja asettelin ne sinne. Ensin asettelin kuvat art boardin yläreunaan ja kopioin alareunaan. Sitten asettelin kuvat art boardin vasempaan reunaan ja kopioin oikeaan reunaan. Laitoin vielä yhden kuvan pohjan keskelle. Illustratorissa on toiminto, jonka avulla kuvat siirretään niin, että kuvat eivät katkea missään vaiheeessa, vaan siitä tulee jatkuva printti eli raportti😃 Kokeilin muutamaa taustavärin vaihtoehtoa ja päädyin raikkaaseen vihreään. Tein 32cmx32cm pohjan ohjelman avulla ja siirsin raporttini sinne, jotta näin, kuinka se toimii isommalla alueella.

Printin tulostus tekstiilitulostimella

Luotu printti siirrettiin 14×16 tuuman kokoiselle pohjalle, koska sen kokoinen on tekstiilitulostimella tulostettu alue kankaalla. Halusin kangaskassin etuosaksi suunnittelemani printin ja takaosan ja sisustan vaaleanpunaisesta kankaasta vastavärinä vihreälle. Valitsin ja silitin valkoisen kankaan, johon printtini tulostuisi ja vaaleanpunaisen kankaan. Siirsin printtini USB-tikulle, joka liitettiin tekstiilitulostimeen. Oli jännä tunne tulostaa ekan kerran omaa printtiä tekstiilitulostimella, mutta hyvin meni 😉 Tulostamisen jälkeen kangas laitettiin kuumaprässiin, jonka tehtävä on värin kiinnitys.

Printti ommellussa kangaskassissa

Siirryttiin ompeluluokkaan ja alkoi hieman jännittää 😆 Leikkasin printtikankaan niin, että jätin sentin saumavaran sivuille ja alareunaan ja 6cm saumavaran yläreunaan ja 2 samankokoista palaa vaaleanpunaisesta kankaasta. Toinen kassin takaosaksi ja toinen etuosaa vasten ommeltavaksi, jotta kassi on kokonaann vaaleanpunainen sisältä. Kantohihnat leikkasin 90cm pitkiksi ja 10cm leveiksi paloiksi. Ne taitettiin ja silitettiin nelinkerroin, jonka jälkeen ommeltiin päällekkäin molemmilta reunoilta. Näin hihnoista tuli 2,5cm leveät ja jämäkät. Ompelin nurjalta puolelta printtikankaan ja vaaleanpunaiset kankaat yhteen alareunasta ja molemmista sivuista. Reunat huoliteltiin saumurilla. Kassin yläreunaa taitoin sisään 3cm + 3cm ja silitin. Kantohihnat laitoin yläreunan taitteen sisään 8cm etäisyydelle kassin reunoista ja ompelin taitteen alareunan ympäri niin että hihnat kiinnittyivät alareunoista taitteeseen. Tämän jälkeen taitoin hihnat ylöspäin ja ompelin kassin yläreunan ympäri ja näin hihnat kiinnittyivät yläreunaan.

Onnellinen gekkokassin omistaja

Lopuksi vielä kerran silitin koko kangaskassin. Näin syntyi tämä tuote alusta asti itse suunnitellusta ja piirretystä kuvasta lähtien. Matka tämän saaminen jatkuvaksi printiksi kankaalle ja siitä ommeltua kangaskassiksi oli uusi ja haastava, mutta nautin ja tunsin liki lapsenomaista iloa kassin valmistuttua. I did it! 😄

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: