Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Meikkipussi ruusuprintillä

ruusuinen printti tummassa farkkukankaassa

Printin suunnittelua

Halusin luoda jonkin kukkaprintin ja katselin kukkien kuvia netistä. Ajattelin, että ruusu on kiva aihe ja piirsin ruusun photoshop ohjelmassa. Valitsin ruusun kuvan, sitten yläpalkin valikosta object – pattern- make. Sieltä avautui kohta tile types, josta päädyin brick by column kuviointiin. Tässä kuvioinnissa ruusut ovat rivissä lomittain.

Kankaaksi valitsin tumman farkkukankaan, jota vasten punaiset ruusut tulevat hienosti esiin. Tummalle kankaalle tein esikäsittelyn, jotta värit tulostuvat hyvin kankaalle. Farkkukangas nousi hiukan kuprulle tekstiilitulostimessa ja tulostus keskeytyi. Ensin harmitti, mutta sitten totesinkin tämän onnekkaaksi sattumaksi, koska puna-valko ruusuprintti näyttikin aika hauskalle!✌

ruusuinen farkkkukangas ja tarvikkeita ompelutyöhön

Ompelun aloittaminen

Leikkasin kankaasta kaksi kappaletta pussin sivuiksi ja yhden osan pussin pohjaksi. Sivut leikkasin 28cm pitkiksi ja 15cm korkeiksi. Pohjapalan 28cm pitkäksi ja 10cm leveäksi. Nämä ompelin yhteen nurjalta puolelta. Vetoketjun kohdalla mietin, että olisiko musta vai valkoinen parempi. Valkoinen tuntui raikkaammalta, joten valitsin sen.

vetoketjun asettaminen ommeltavaan kankaaseen

Vetoketjun ompelu

Vetoketjun leikkasin vetoketjusaksilla saman pituiseksi kuin pussin sivu. Vetoketjun kiinnitin ensin pussin toiselle sivulle nuppineuloilla. Pussin ja vetoketjun oikeat puolet olivat siis vastakkain ja sitten ompelin ne yhteen. Samalla tavalla kiinnitin vetoketjun pussin toiseen sivuun. Vetoketjun molemmalle puolelle ompelin valkoisen koristetikkauksen, joka näkyy blogin viimeisissä kuvissa.

meikkipussin muoto ja sen ompelu

Meikkipussin muoto

Ompelin pussin sivut päädyistä yhteen. Vetoketjun vetimen siirsin keskelle ja jätin vetoketjua hiukan raolleen, jotta saan sen auki ja pussin päätyjen ompelun jälkeen käännettyä pussin oikein päin.

Halusin meikkipussin ulkomuodosta hiukan ylöspäin kaventuvan. Mittasin ja taitoin molemmat päädyt ja laitoin nuppineuloilla kiinni. Tämän jälkeen ompelin ne yhteen nurjalta puolelta. Leikkasin saumurilla pussin päädyistä ylimääräisiksi jääneet kohdat pois.

kanttinauhan mittaaminen ja leikkaaminen

Sisäsaumojen huolittelu

Saumojen kanttinauhan väreinä pohdin mustan ja valkoisen välillä. Musta tuntui paremmalta vaihtoehdolta ja valitsin ohuen mustan kankaan. Mittasin sauman pituudeksi 11cm. Halusin kanttinauhan leveydeksi 1cm. Kangas tulisi taiteltua kaksinkerroin sauman molemmin puolin, joten leikkasin kankaasta 11cmx4cm.

kanttinauhan ompelu pussin sisäsaumaan

Piirsin kangasliidulla viivan 1cm kohdalle ja kiinnitin kangaspalan muutamalla nuppineulalla sauman reunaan. Ompelin kangaspalan kiinni viivaa pitkin ja käänsin työn ympäri, jolloin ommellun kohdan päälle taittui vielä 1cm.

kanttinauhan ompelu

Kun pussi oli käännetty ympäri, niin taitoin esillä olevasta 2cm kankaasta 1cm sisäänpäin ja nyt kaksinkertaisena olevan 1cm osan sauman päälle. Kiinnitin muutamalla nuppineulalla ja ompelin kiinni. Tämän kanttinauhojen ompeluprosessin toistin kaikille sisäsaumoille.

Pidin tumman farkkukankaan vaaleasta sisäpuolesta enkä siksi halunnut vuorittaa pussia.

ruusuinen meikkipussi ylhäältä päin katsottuna

Valmis meikkipussi

Olen tyytyväinen meikkipussin ilmeeseen! Valkoinen koristetikkaus vetoketjun molemmin puolin on kiva yksityiskohta. Näyttää ylhäältä päin hauskalta, kun printin valkoinen ja punainen osuus menevät ristiin.

meikkipussin muoto sivulta päin katsottuna

Mielestäni muoto on kaunis ja meikkipussi on tilava😊

farkkakangasta oleva meikkipussi ruuprintillä

Tuskin maltan odottaa meikkitarvikkeiden siirtoa tänne!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: