Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Perhoskassi

Suunnittelun aloitus

Hyvä ystäväni piti tekemästäni gekkoprintistä. Käsinpiirrettyä jälkeä, johon yhdistetty kiva teksti. Ystäväni toivoi itselleen kangaskassia samaan tyyliin suunnitellulla printillä ja mainitsi, että perhonen olisi aiheena mieluinen. Siispä kynä käteen ja tuumasta toimeen! Ideoin ja hahmottelin lyijykynällä hieman sadunoloisen perhosen ja tämän yhteyteen unelmien toteuttamiseen viittavan lausahduksen. Ystäväni sanoi tahdon 😄 ja niinpä seuraavaksi valopöydän avulla jäljensin perhosen läpi toiselle paperille. Tämän skannasin koneelle, jotta saan perhosen luotua printiksi.

Printin tekoa

Sommittelin perhosesta jatkuvan raportin eli toistuvan printin. Toin tähän elävyyttä ja mielenkiintoa kääntämällä perhosen kahteen eri asentoon. Halusin mielikuvan kuin ne lentäisivät onnellisina ja vapaina. Taustaväriksi kokeilin mm. oranssia, mutta ystäväni toivoikin vaalean/mintunvihreää, joten valitsin tällaisen ja seuraavaksi tulostin printin tekstiilitulostimella.

Vuorin valintaa

Tarkoituksena oli siis tehdä tukeva ja kestävä kangaskassi. Näin ollen se tarvitsisi myös vuorin. Koko kassi tulisi olemaan ulkoapäin vaalean vihreän puuvillacanvasia ja ajattelin, että sisäpuoli voisi olla tummempaa sävyä. Tumma farkkukin näytti kivalle.. Ystävä päätyi harmaaseen puuvillacanvasiin eli samaa materiaalia kuin ulkopuolikin. Kassin ompelu ilmeni hiukan haasteelliseksi, koska ommeltavana oli kaksi kerrosta melko paksua kangasta. Tästä tuli kyllä arvokasta kokemusta ompelusta! 😁

Kassin osien ompelua

Ompelin kassin ulkopuolen ja vuorin kankaat erikseen yhteen nurjilta puolilta lukuunottamatta yläosaa ja saumuroin reunat. Hihnoja varten leikkasin 90cm pitkät ja 10cm leveät palat harmaata puuvillacanvasia. Taitoin molemmat kahteen kertaan ja silitin, jolloin sain 2.5cm leveät hihnat. Ompelin nämä yhteen kummaltakin sivulta. Istutin vuorikankaan kassin ulkopuolen kankaiden sisäpuolelle. Käänsin yläreunaa ensin 3cm sisäänpäin ja vielä toisen kerran 3cm. Kassin hihnat tulivat kiinni taitoksen väliin. Mittasin hihnojen kohdaksi 8cm kassin ulkoreunoista ja kiinnitin ne nuppineuloilla. Tämän jälkeen ompelin kaikki yhteen aivan kassin yläreunan tuntumasta. Näin kiinnittyivät kassin vuori ja hihnat🙂

Kangaskassin pohja

Koska kassista tuli muutenkin tukeva niin halusin tehdä siihen vielä pohjan. Käänsin kassin nurja puoli ulospäin. Mittasin 4cm sauman molemmin puolin, jolloin pohjasta saataisiin 8cm levyinen, ja merkkasin kangasliidulla ompelukohdan. Tein tämän molemmille puolille ja ompelun jälkeen saumuroin reunat.

Valmis kangaskassi

Olin lopputulokseen oikein tyyväinen ja niin on rakas ystävänikin!

Persoonallinen ja uniikki ihastuttava perhosprintti kangaskassissa, jollaista ei ole kuin tämä kappale.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: