Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Makea sisustustyyny

Inspiraatio

Minua kiinnosti kuinka valokuvasta saadaan luotua printti.. Pohdin, että mistä ottaisin valokuvan ja yhtäkkiä sain loistoidean! 13v tyttöni on käynyt taidekoulua 6v lähtien ja tehnyt kaikenlaista harrastuksensa puitteissa. Olohuoneessamme on hänen maalaama canvastaulu. Taulussa on kasa kaikenlaisia karkkeja ja sininen koura ja luukku mihin karkit putoavat. Kyseessä on siis karkkikourakone😋

Niinpä päätin yhdistää tyttären ja äidin taiteellisuuden ja kehitellä tästä printtiä sisustustyynyn päälliseen..

Printti valokuvasta

Laitoin taulun valkoiselle keittiönpöydälle ja kuvasin sen. Kuvan lähetin koulun sähköpostiin, josta tallensin sen one drive kansioon. Sieltä poimin kuvan photoshopiin ja irroitin kuvan taustasta. Tämä kävi melko helposti, koska olin kuvannut sen valkoisella keittiönpöydällä👌 Siirsin kuvan illustratoriin. Jätin kuvan vektoroimatta, koska halusin siinä säilyvän taulun maalausjäljen enkä siksi halunnut käsitellä sitä.

Printin suunnittelua

Suunnittelin kuvasta illustrator ohjelmalla jatkuvan raportin eli samanlaisena toistuvan kuvioinnin. Raportissa on kahteen eri suuntaan käännettyä kuvaa niin sekin lisää mielenkiintoa. Taustaväriksi sovittelin vaaleita keltaiseen ja ruskeaan taittuvia värisävyjä ja päädyin vaalean kermaiseen sävyyn. Mielestäni tämä nostaa kuvat hyvin esiin ja tulee jopa hiukan 3D-vaikutelma. Tulostin printin tekstiilitulostimella ja käytin sen kuumaprässissä, jotta värit pysyvät. Sitten olin valmis ompelemaan.

Tyyny valmistuu

Kääntöpuolelle valitsin vaalean keltaista pellavaa

Yksityiskohtia

Tyynynpääliseen valitsin valkoisen vetoketjun ja se ommeltiin ihan ensiksi. Asetin kankaat vetoketjun molemmin puolin ja laitoin nuppineuloilla kiinni. Laitoin muutaman tukiteipin oikealle puolelle, jotta vetoketju varmasti pysyisi paikoillaan. Ompelin vetoketjun nurjalta puolelta huolellisesti kiinni ja sen jälkeen muut kankaanreunat yhteen. Tein lakanakankaasta sisustyynyn. Hiukan yllätti se, että sisälle tulevan tyynyn tuleekin olla hiukan isompi kuin tyynynpäällisen. Mutta näin sen saa täytettyä vanulla sopivan napakaksi.

Olohuoneemme sisustuksessa on keltaista väriä ja senkin takia tämä sisustustyyny sopii sohvallemme loistavasti😊

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: