Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Designtekstiilin näyttötyö

Olen käsin piirtänyt kuppikakkuja ja värittänyt ne pastellin värisillä promarkerin tusseilla. Koneelle skannaamisen jälkeen niistä on tehty pari erilaista printtiä ja yhdessä printissa pinosin kuppikakkuja hauskaksi torniksi. Tämä on suunniteltu postikorttiin sopivaksi ja niitä tilasinkin painofirmalta. Päätin käyttää tätä printtiä ja asetelmaa designtekstiilin suunnittelun ja valmistuksen näyttötyössä.

Näyttötyöksi päätin suunnitella ja tehdä vuorellisen meikkipussin.

Illustratorin ohjelmassa loin pohjan, johon laitoin vierekkäin sweet cupcakes -printit. Ajatus oli, että tekstiilitulostuksen jälkeen voin taittaa kankaan kahtia ja näin saadaan poikittain oleva kuppikakkutorni meikkipussin molemmille puolille ja hävikkikangasta tulee mahdollisimman vähän.

Meikkipussin kankaiksi valitsin päälikankaaksi hiukan kiiltoa omaavan pellavaviskoosin ja vuoreksi 100% pellavan. Pellavavuori on kestävä ja likaa hylkivä ja siksi soveltuu meikkipussiin. Kangas on myös jämäkkää ja auttaa meikkipussin muodon pysymisessä. Vetoketjun väriksi valitsin beigen ja ompelin molemmat kankaat kiinni vetoketjuun. Ompelin molempien kankaiden päädyt niin, että pussiin saadaan 4cm pohja.

Olin todella tyytyväinen siihen, kuinka hyvin vuori istui päälikankaaseen nähden ja miten beige pellava ja hempeä persikan sävy sopivat yhteen.

Tein pastellin värisistä puuhelmistä meikkipussiin vetoketjun vetimen. Tämä on hauska yksityiskohta ja tuo lisää persoonallisuutta tuotteeseen.

Koska kyseessä on designtekstiilin suunnittelun ja valmistuksen näyttötyö niin siihen kuuluen kirjoitin myös huolelliset hoito-ohjeet tuotteelle. Kirjoitin koko prosessin suunnittelun ja valmistuksen perusteluineen ja esitin tämän opettajalleni. Näyttötyön arvioksi sain ilahduttavan 4/5.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: